Monday, September 23, 2013

Orang jauh balik Malaysia ..

Assalamualaikum.
Hai hai . Baru sekarang teringat nak update. Berbulan tak sign in blog ni . Poor you my blog .

Last month , saudara dari New Jersey balik Malaysia . 5 tahun sekali cemtu la balik sini . Dah jadi orang sana dah , cakap melayu pun tak reti . Hehe . Kita ni pulak speaking dok merangkak lagi . Adoii . My bad . Pak Njang tu adik kepada abah . Masa dia study sana dulu , dia jumpa jodoh dengan orang Filipina . So , they decided to live there , beli rumah , keja apa semua kat sana .

Jamuan raya lorong depan rumah . depa ni tak cerewet makan , boleh dikatakan semua makan , hihii . 

Besoknya , kami melawat Pantai Merdeka . Lepas-lepak tepi pantai pekena ABC . Ohh awesome ! Kebetulan hari pegi tu , ada karnival apa tah . Agak jammed la jalan nak masuk sana .

Then , pekena Mee Udang Pulau Sayak . Sedap . Seriously .  Udang dia fresh and tak bau hanyir . Suggested!

Aunty Dolly with my cousin . They seems so excited looking for some snails . Hehe .

Malaysia's beach.

Tengok tu abah . Kita buat kat orang depan , dia plak buat tanduk kat kita . Haipp




Kata - kata :
Seronok sangat bila family gathering nih . dengan orang jauh pulak tu :) Hopefully , lepas ni boleh berkumpul lagi cenggini ^^ To Pak Njang , Aunty Dolly , my cousins , Aisa and Sabrina , Malaysia are welcoming uols ! Glad they come back here . Maap la tak banyak cakap , saya pemalu . cehh =.='




1 comment:

Mochammad I H said...

waw that udang looks delicious

Followers