Monday, November 07, 2011

pertama kali

sebelum apa-apa aku nak ucapkan SALAM AIDILADHA kepada umat Islam yang baca blog aku yang tak seberapa ni . makan daging tu ingat-ingat la yang masih berperut kosong .sama-samalah kita menghayati erti sebuah pengorbanan . 


okay . kembali ke landasan kereta api yang betul . aku rasa happy sebab kali ni first time aku kena tag . orang yang mengetag (rosak bahasa) aku adalah jeng jeng jeng cik annice aka classmates aku yang manis macam gula-gula kat 7eleven . hihi . 


aku kena tag dari semalam lagi tapi disebabkan busy buat preparation untuk raya mengalahkan PM gitu ha ha so malam ni baru berkesempatan nak post entry ni . haih raya-raya pun saja nak bagi assignment kat aku tau . hihi okay takpa i loike :D 
*excited sebab first time buat keja gini


before that, here the rules :
1) You must post this rules
2) Each person must post 11 things about themselves in their journal
3) Answer the question the tagger set for you in their post and create 11 new question for the people you tagged to answer
4) You have 11 people to tag and link them to post
5) Go to their page and tell them you have tagged him/her
6) No tag back !

7) No stuff in the tagging section about " YOU ARE TAGGED IF YOU READING THIS. YOU LEGITIMATELY (aka REALLY, TRUST, WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people 


rules yang pertama dah berjaya dibuat . 
rules yang kedua  : 


11 THINGS ABOUT ME 
> aku suka kumpul barangan strawberry 
> ke mana saja aku pergi mesti aku bawak botol air masak aku . even ke kelas :) 
> seorang yang sensitif, cepat terasa *nak ubat merajuk aku bagi ja gula-gula ;p
> cukup menjaga harta benda aku
> suka setadi last minute
> agak 'choosy' dalam apa jua perkara
> aku suka bergambar & mengambil gambar . sapa nak sedekah aku dslr ? aku nak kahwin dgn dia hakhak
> aku suka cake especially yang ada cheese, chocolate ayoyo
> kulit aku alah dengan silver, gangsa ka perak ka . emas ja boleh pakai . 
future husband : take note ! ;p
> suka tengok pemandangan alam yang indah . rasa semua masalah hilang
> last sekali, aku seorang yang pemalu & pendiam ceh


serba sikit dah tahu kan pasal aku . penat memikior sampai pusing-pusing urat otak . 
rules 3 : ni pula soalan dari cik annice yang aku kena jawab :)

1) Baju raya korang 5 tahun lalu warna apa ?
    aiyoo tak ingat dah . yang pasti ada kaler la ;p

2) Kalau hari cuti mandi pukul berapa ?
    aduii soalan cepu mas ni . yang pasti tiap-tiap hari mandi

3) Sebelum tidur apa korang fikir ?
    fikir bila la aku nak kawen ha ha

4) Sarapan paling best apa ?
    takda best best . apa yang ada makan hihi

5) Korang pandai masak tak ?
    boleh la sikit-sikit setakat megi letak telur tu kan err

6) Boleh cite sikit tak pandangan korang ttg blog annice ?
    okay ja tapi font kecik la . saya ni rabun ayam

7) bila nak kawen ?
    tunggu orang masuk meminang, lepastu kawen la :D jemput datang

8) Korang suke tak perempuan yang suka kacau boy korang ?
    suka gila . takda lelaki lain dah kat dunia ni ? tu mat bangla belambak

9) agak-agak kan bila lee jun ki nak masok meminang aku ?
    amboii en muncit tu mana nak letak? hahahaha

10 ) Nanti kalau lisa ngan yusri kawen conpem anak diorang comel kan ?
      kompom la . depa pun comeyy


11) Korang rasa soalan aku ni seme mmg busy body kan ?
     nak kata busy body tu dak la cuma menguji minda aku yang dah beku ni


okay tak jawapan aku cik annice ? hehe


rules yang seterusnya, create 11 question for the people that you want to tag . here the questions :

1) gadget pilihan ?
2) kalau tak main facebook/twitter/blog/skype & yang lain-lain, apa korang buat ?
3) perisa kegemaran ?
4) anak yang ke berapa dari berapa ?
5) kalau hang out, suka pergi mana ?
6) sebulan berapa kali topup kredit ?
7) hero/heroin pilihan kat malaysia ni ?
8) benda apa yang paling menggembirakan korang ?
9) kereta apa yang design dia cantik dari pandangan mata korang ?
10) kecik-kecik dulu suka main apa ? 
11) apa yang dapat dari blogging ni ?


simple ja soalan aku bagi kan kan . taksusah pun macam soalan SPM aku hihi . selamat menjawab dengan senyuman macam nie +_____+


maka dengan itu jari jemariku pantas bertindak mencari manusia-manusia yang aku nak tag . antara yang bertuah :


blogger-blogger yang ditag di atas ada yang tak kenal . saja tag untuk berkenal-kenalan gitu memandangkan aku tak ramai kenalan blogger ni . nak jawab okay tak jawab pun okay :) tapi lepas jawab, comment balik tau kat sini . or nak menjerit kat shoutbox pun boleh . thankyouu



5 comments:

Eein Azryn said...

Dah jawab. Salam perkenalan and saya follow sini. ^_^

http://eeinazryn.blogspot.com/2011/11/tag-lagi.html

Ezzaty Hanan said...

dah reply..thanx

http://iniceritahidupsaya.blogspot.com/2011/11/tagging-games.html

Minie Mickey said...

thanx 4 da tag !
minie da jawap..=)

http://hilary3music.blogspot.com/2011/11/tag-from-farahfauzi.html

NisaAdnan said...

kita sama lahh, sensetippppp =='

.farahfauzi. said...

eein : salam perkenalan jugak :) thanks tau
ezzaty : okay . thankyou banyak-banyak :)
minie : thankyou minie :)
nisa : hihi . biasa la perempuan kan memang mudah tacink ;p

Followers